Hozzávalók
4 db.egész csirkecomb
3 szál újhagyma
2 dl.tejszín
só-bors delikát
3-4 gerezd fokhagyma
kevés olaj
A combokat tisztítjuk,mossuk,majd kettévágjuk.
Kevés olajon széles lábasban vagy serpenyőben a combokat mindenhol átpirítjuk,hogy benne maradjon a "szaft".Hozzádobunk 2-3 darabra vágott fokhagymát,sózzuk ,borsozzuk,megszórjuk delikáttal,(én saját,házi delikátot használok)és felöntjük vízzel,hogy ellepje.
Időnkén megforgatjuk,megrázzuk és puhára főzzük.A folyadék közben elfő,csak kevés marad alatta,az a jó.Az újhagymát felkarikázzuk zölddel együtt és hozzáadjuk a húshoz.10 15 percig még főzzük együtt,addig,hogy a hagyma ne főljön szét benne.
A tejszínt egy kis tálkába öntjük,a hús levéből merünk hozzá,elkavarjuk és a húshoz öntjük.
Összekavarjuk,pár percig forraljuk.
Párolt rizzsel tálalom.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése