KONYHASZERELEM

2016. augusztus 22., hétfő

Lila hagymával töltött csirketekercs











Bevallom,ezt az ételt nem én készítettem,hanem a párom és édeskicsilányom!
Szülinapomon mindig ők főznek és én ki vagyok tiltva a konyhából.
Evvel a meglepi sülttel leptek meg,ami valóban meglepi volt és nem különben isteni finom!
Nagyon egyszerű volt elkészíteni,(elmondásuk szerint:)így bátran tudom ajánlani.

Hozzávalók

2 nagy csirkemell filé
olíva olaj
só-bors

Töltelékhez

25 dkg tejszínes krémsajt
5 gerezd fokhagyma
3 lila hagyma


A csirkemellet megtisztítjuk,ha szép nagy,kb.ujjnyi vastagra szétnyitjuk,hogy egy jó nagy szelet legyen.Ha nem működik így,(ahogy a családomnak sem)nagyobb vastagabb szeletekre vágjuk.
Enyhén klopfoljuk és sózzuk,borsozzuk.
Egy tálban összekeverjük a krémsajtot,zúzott fokhagymát és fél órára a hűtőbe tesszük.
A csirkemelleket kiterítjük,megkentük a krémsajttal,rászórjuk a vékonyra szeletelt lila hagymát és óvatosan feltekerjük.Ha szükséges hústűvel illetve fogvájóval rögzítsük.Ha kisebb szeletek,mint saját esetben,csak ketté hajtjuk és összetűzzük több helyen.
A húsokat tepsibe tesszük,meglocsoljuk kevés olíva olajjal és 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Kicsi lányom burgonya pürét készített hozzá és vegyes salátát.

Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...