KONYHASZERELEM
2016. augusztus 22., hétfő
Sajtos márványtorta
Ezt a nagyon finom,nem túl édes,fantasztikus tortát a párom és lánykám készítette a szülinapomra.
Bátran ajánlom azoknak,akik nem nagyon szeretik a túl édes édességeket.
Valami Isteni!!!!
Köszönöm nektek Peti-Virág <3
Hozzávalók
26 cm-s tortaforma
2 csomag kakaós keksz (35-40 dkg)
8 dkg vaj
1/2 k.k őrölt fahéj
4 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
80 dkg mascarpone sajt
2 dl tejföl
10 dkg étcsoki
1 e.k kakaópor
sütőpapír
A tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
A kekszet erősebb műanyag zacskóba rakjuk,bekötjük vagy csomózzuk és sodrófával apróra törjük.
A vajat kis lángon felolvasztjuk,a fahéjat és a kekszmorzsát hozzáadjuk,kézzel jól összegyúrjuk.
A forma aljára egyengetjük,úgy,hogy az oldalára is jusson úgy félig.
15 percre a hűtőbe tesszük.
A tojást a cukrot és vanília cukrot elektromos habverővel krémmé verjük.A mascarponét és tejfölt apránként hozzáadjuk.
A massza felét egy másik tálba öntjük.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk,a kakaóval együtt a krém feléhez keverjük.A keksztortára öntjük és elsimítjuk.A világos sajtkrémet is ráöntjük és egy villával spirál alakban mindkét rétegen áthúzzuk,hogy a két krém kicsit összekeveredjen.
Előmelegített sütőbe toljuk,170 fokon 50 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni,majd toljuk tálalásig hűtőbe.
Mikor kivesszük a sütőből,még lágy a krém,de nyugi!Meg fog dermedni!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése