KONYHASZERELEM

2014. április 9., szerda

Lábasban sült fokhagymás hús

Hozzávalók

Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont csak bátran!

sertéslapocka
csirke comb-szárny
vöröshagyma
fokhagyma
paprika
paradicsom
sertészsír
só-bors-delikát

A vöröshagymát szeletekre vágom és a zsíron elkezdem párolni.Hozzáteszem a szeletekre vágott lapockát,csirkeségeket.Mikor kicsit megpárolódtak,színt kaptak,a csirkéket kiszedem,félreteszem.A többi husihoz hozzádarabolom a paradicsomot- paprikát-fokhagymát,fűszerezem és öntök rá kevés vizet.Többször ránézek és ha kell pótolom mindíg kevés vízzel,nehogy leégjen,de ne is legyen rajta sok lé!
Mikor félig puha a sertéshús,hozzáteszem a csirkéket is és készre sütöm-főzöm őket.
Hasábra vágott főtt burgonyával az igazi,meglocsolva a sült hús zsírjával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...