KONYHASZERELEM

2014. április 12., szombat

Zöldséges bableves

Hozzávalók

1/2 kg fejtett bab
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kis fej karalábé
1 fej vöröshagyma
1 kis paradicsom
1 kis TV paprika
4 gerezd fokhagyma
2 db.babérlevél
2-3 szem burgonya
eperlevél tészta
só-bors-delikát-pirospaprika
liszt
olaj
maradék füstölt szalonnabőr

Olajon megpárolom a karikára vágott zöldségeket,megszórom pirospaprikával,felöntöm vízzel.Beleteszem a fűszereket,babérlevelet,szalonna bőröket,babot.Mikor majdnem megfőttek,felöntöm annyi vízzel amennyi levest szeretnék,ha rotyog,belekockázom a burgonyát.Ha az is megfőtt  a tésztát is belefőzöm és a végén hozzáöntöm a 2 kanál lisztből készített rántást.(
A rántásba reszelem a fokhagymát!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...