KONYHASZERELEM

2014. április 12., szombat

Ízes és csokis bukta

Hozzávalók 16 db.

60 dkg liszt
4 kanál cukor
csipet só
10 dkg margarin
2 tojás
2.5 dl.tej
2.5 dkg élesztő

sütésálló lekvár
étcsoki

Egy tálban összekeverem az összes hozzávalót, a tejben felfuttatott élesztővel.Laza tésztát dagasztok és kelesztem 40 percig.Kinyújtom ujjnyi vastagra,egyforma téglalapokra vágom és lekvárt,ill.étcsoki kockákat teszek a közepére.Két szélét behajtom,majd feltekerem úgy,hogy a hajtás alul legyen.szorosan egymás mellé rakom kivajazott tepsibe.Olvasztott vaj és tej keverékkel megkenem és hideg sütőbe tolom.Amíg melegszik a sütő addig is kel a tészta.Kb.35-40 perc alatt megsül,mikor kiveszem,ugyanezzel a tejesvajjal megkenem.Porcukorral meghintem és tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...