KONYHASZERELEM

2014. április 19., szombat

Húsvéti kalács

Hozzávalók

80 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dkg só
2 tojás sárgája
15 dkg porcukor

A cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt.Egy tálba szitálom a lisztet és összekeverem a porcukorral.A közepébe mélyedést csinálok és beleöntöm az élesztős tejet,megkavarom kicsit a liszttel,hozzáteszem a tojásokat, sót,vajat és a tejet.Addig dagasztom míg el nem válik az edény falától.Duplájára kelesztem,majd deszkán átgyúrom és 4 egyenlő részre osztom.Hosszú másfél ujjnyi hengereket sodrok belőlük,2-2-őt összefonok,így kettő darab kalács lesz.Kivajazott tepsibe fektetem,megkenem tejjel és hagyom még kelni 20 percet.Előmelegített sütőbe tolom és tűpróbáig sütöm.Miután kivettem a sütőből,még melegen megkenem ismét tejjel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...