Hozzávalók
csirkecomb
csirkeszárny
liszt
tojás
panírmorzsa
só
olaj
Köret
burgonya
tej
vaj
őrölt kömény
só
A csirkéket megmossuk sózzuk.A tojásokat tejjel és kevés sóval felverjük.Hagyományos módon bepanírozzuk a husikat,(liszt-tojás-morzsa)160 fokos olajban kisütöm.Én olajsütőben szoktam,abban egyenletesen sül és puhább!
A burgonyát meghámozom,kockázom és sós vízben megfőzöm.Ha puha leszűröm,összetöröm krumplinyomóval,megszórom őrölt köménnyel,kb.1 1/2.kg burgonyához adok 15.dkg margarint v.vajat és kb.5-6 dl.forralt tejet.Ezekkel is jól összenyomkodom,nem baj ha kicsit túl hígnak tűnik,a burgonya felszívja a tejet.Utána kézi vagy botmixerrel pürésítem.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése