Hozzávalók
csirkecomb
csirkeszárny
liszt
tojás
panírmorzsa
só
olaj
Köret
burgonya
tej
vaj
őrölt kömény
só
A csirkéket megmossuk sózzuk.A tojásokat tejjel és kevés sóval felverjük.Hagyományos módon bepanírozzuk a husikat,(liszt-tojás-morzsa)160 fokos olajban kisütöm.Én olajsütőben szoktam,abban egyenletesen sül és puhább!
A burgonyát meghámozom,kockázom és sós vízben megfőzöm.Ha puha leszűröm,összetöröm krumplinyomóval,megszórom őrölt köménnyel,kb.1 1/2.kg burgonyához adok 15.dkg margarint v.vajat és kb.5-6 dl.forralt tejet.Ezekkel is jól összenyomkodom,nem baj ha kicsit túl hígnak tűnik,a burgonya felszívja a tejet.Utána kézi vagy botmixerrel pürésítem.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése