KONYHASZERELEM

2014. április 26., szombat

Tárkonyos húsgombócleves


Hozzávalók

1/2 kg darált sertés hús
1 szikkadt zsemle
1 tojás
2 cikk fokhagyma
sárgarépa-fehérrépa-karalábé ki mennyit szeret
20 dkg zöldborsó
1 közepes fej vöröshagyma
petrezselyem
só-bors-pirospaprika-tárkony
1 nagy tejföl
1 kanál liszt


A hagymát apró kockára,a zöldségeket karikára vágom.Kevés zsiradékon megdinsztelem a hagymát,majd a zöldségeket is,megszórom pirospaprikával és öntök rá vizet.Fedő alatt hagyom puhulni.
Közben a zsemlét beáztatom vízbe,jól kinyomkodom és a darált húshoz adom.Beleütök 1 tojást ,fűszerezem és jól összegyúrom.
Mikor a zöldség puha,felengedem annyi vízzel amennyi levest szeretnék,fűszerezem,s mikor forrni kezd vizes kézzel apró kis gombócokat formázok a húsból és beleteszem a levesbe.Hagyom vagy 10 percig főni,közben elkészítem a habarást.
A tejfölt kikeverem a liszttel,felengedem kevés levessel,simára dolgozom és a leveshez öntöm.Megszórom petrezselyemmel.
A tárkonyt a végén teszem bele,mert úgy intenzívebb az aromája.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...