KONYHASZERELEM

2014. április 19., szombat

Lekváros linzer

Hozzávalók

60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 sütőpor
2 tojás sárgája
1 csipet só

szilárdabb gyümölcsíz

A sütőporos lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzátesszük a többi alapanyagot és összegyúrjuk.Belecsavarjuk egy fóliába és hűtőbe tesszük 1-2 órára.Deszkán 2 mm.vastagra nyújtjuk és formára szúrjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőbe toljuk.10 perc alatt megsütjük,(sütőtől függ,de nem szabad sokáig sütni)lekvárral megkenjük és 2 darabot össze"ragasztunk".Megszórjuk porcukorral és fémdobozba rakjuk,így sokáig friss puha marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...