Hozzávalók
60 dkg liszt
40 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 sütőpor
2 tojás sárgája
1 csipet só
szilárdabb gyümölcsíz
A sütőporos lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzátesszük a többi alapanyagot és összegyúrjuk.Belecsavarjuk egy fóliába és hűtőbe tesszük 1-2 órára.Deszkán 2 mm.vastagra nyújtjuk és formára szúrjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőbe toljuk.10 perc alatt megsütjük,(sütőtől függ,de nem szabad sokáig sütni)lekvárral megkenjük és 2 darabot össze"ragasztunk".Megszórjuk porcukorral és fémdobozba rakjuk,így sokáig friss puha marad.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése