Hozzávalók
Kb.2 kg nyúlhús
1 fej vöröshagyma
1 narancs
1 paradicsomkonzerv
1 fahéjrúd
4 szem szegfűszeg
petrezselyem
4 kanál olaj
só-bors
A nyulat feldaraboljuk és papírtörlőn szárítjuk.A hagymát apróra kockázzuk,a narancsot megmossuk és zöldséghámozóval lehámozzuk a héját.
Egy magas falu széles serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat és a nyúldarabokat picit barnára sütjük minden oldalon.Aztán beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk.Az apró kockára vágott paradicsomot lével együtt,a narancshéjat és kifacsart narancslevet,fahéjrudat és szegfűszeget hozzátesszük,megfűszerezzük sóval borssal.
Kevés vizet öntünk alá és készre főzzük.Ha kell közben pótolhatjuk a vizet,de ne legyen sok lé alatta,illetve azért kavargassunk bele nehogy leégjen.A legvégén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Főtt spagettivel-makarónival a legfinomabb.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése