KONYHASZERELEM

2014. április 27., vasárnap

Paradicsomos sült nyúl

Hozzávalók

Kb.2 kg nyúlhús
1 fej vöröshagyma
1 narancs
1 paradicsomkonzerv
1 fahéjrúd
4 szem szegfűszeg
petrezselyem
4 kanál olaj
só-bors

A nyulat feldaraboljuk és papírtörlőn szárítjuk.A hagymát apróra kockázzuk,a narancsot megmossuk és zöldséghámozóval lehámozzuk a héját.
Egy magas falu széles serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat és a nyúldarabokat picit barnára sütjük minden oldalon.Aztán beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk.Az apró kockára vágott paradicsomot lével együtt,a narancshéjat és kifacsart narancslevet,fahéjrudat és szegfűszeget hozzátesszük,megfűszerezzük sóval borssal.
Kevés vizet öntünk alá és készre főzzük.Ha kell közben pótolhatjuk a vizet,de ne legyen sok lé alatta,illetve azért kavargassunk bele nehogy leégjen.A legvégén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Főtt spagettivel-makarónival a legfinomabb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...