Hozzávalók
Kb.2 kg nyúlhús
1 fej vöröshagyma
1 narancs
1 paradicsomkonzerv
1 fahéjrúd
4 szem szegfűszeg
petrezselyem
4 kanál olaj
só-bors
A nyulat feldaraboljuk és papírtörlőn szárítjuk.A hagymát apróra kockázzuk,a narancsot megmossuk és zöldséghámozóval lehámozzuk a héját.
Egy magas falu széles serpenyőben vagy lábasban felmelegítjük az olajat és a nyúldarabokat picit barnára sütjük minden oldalon.Aztán beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk.Az apró kockára vágott paradicsomot lével együtt,a narancshéjat és kifacsart narancslevet,fahéjrudat és szegfűszeget hozzátesszük,megfűszerezzük sóval borssal.
Kevés vizet öntünk alá és készre főzzük.Ha kell közben pótolhatjuk a vizet,de ne legyen sok lé alatta,illetve azért kavargassunk bele nehogy leégjen.A legvégén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Főtt spagettivel-makarónival a legfinomabb.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése