KONYHASZERELEM

2014. május 1., csütörtök

Zöldségleves májas grízgaluskával

Hozzávalók

2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
fél karalábé
1 kis fej hagyma
só-bors-delikát-pirospaprika
petrezselyem

Galuska

2-3-kanál búzadara
1 tojás
10 dkg kenőmájas

pici víz

A zöldségeket megtisztítom,karikára vágom.Kevés olajon megdinsztelem,szórok rá pirospaprikát,öntök rá annyi vizet,hogy ellepje és hagyom puhulni.Mikor majdnem puha felöntöm 1 -1,5 liter vízzel és elkészítem a galuskát.
A tojást kicsit felverem,megsózom,beleteszem a kenőmájast és a búzadarát,jól összekeverem.Ha szükséges lágyítom pici vízzel és hagyom pihenni míg a levesem felforr.
Ha rotyog a leves,beleszaggatom a galuskát,ki milyen méretben szereti.Én inkább aprókat szoktam kiskanál segítségével.A végén megszórom apróra vágott petrezselyemmel,rottyantom még 5 percig és kész is ez a gyors fincsi leveske.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...