Hozzávalók
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
fél karalábé
1 kis fej hagyma
só-bors-delikát-pirospaprika
petrezselyem
Galuska
2-3-kanál búzadara
1 tojás
10 dkg kenőmájas
só
pici víz
A zöldségeket megtisztítom,karikára vágom.Kevés olajon megdinsztelem,szórok rá pirospaprikát,öntök rá annyi vizet,hogy ellepje és hagyom puhulni.Mikor majdnem puha felöntöm 1 -1,5 liter vízzel és elkészítem a galuskát.
A tojást kicsit felverem,megsózom,beleteszem a kenőmájast és a búzadarát,jól összekeverem.Ha szükséges lágyítom pici vízzel és hagyom pihenni míg a levesem felforr.
Ha rotyog a leves,beleszaggatom a galuskát,ki milyen méretben szereti.Én inkább aprókat szoktam kiskanál segítségével.A végén megszórom apróra vágott petrezselyemmel,rottyantom még 5 percig és kész is ez a gyors fincsi leveske.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése