KONYHASZERELEM

2014. május 1., csütörtök

Burgonyás nudli baracklekvárral


Hozzávalók

1 kg.burgonya
2 tojás
1 kanál sertészsír
pici só
5 dkg porcukor
25-30 dkg liszt

20 dkg zsemlemorzsa
olaj
porcukor
baracklekvár

A burgonyát meghámozzuk,kockára vágjuk és kevés sóval megfőzzük.Ha megpuhult leszűrjük és összetörjük alaposan,hagyjuk hűlni.
Mikor már épp hogy csak langyos,beleütjük a tojásokat,pici sót,zsírt és lisztet,összedolgozzuk.
Kiborítjuk a lisztezett deszkára,átgyúrjuk,ha szükséges még adhatunk hozzá lisztet,de ne legyen kemény a tészta.Kinyújtjuk fél centisre,ujjnyi csíkokat vágunk és abból kis darabokat tépkedve,a két tenyerünk között kicsit megsodorva nudlikat készítünk.Lisztezett tálcára tesszük.Közben egy fazékban vizet forralunk pici sóval,mikor rotyog,beletesszük a nudlikat,annyit hogy vegyük számításba,kicsit megduzzadnak fővés közben!
Mikor feljönnek a víz tetejére,még pár percig főzzük,aztán szűrőkanállal kiemeljük.Jól lecsöpögtetjük,és pirított morzsába tesszük.Megforgatjuk benne,kivesszük és egy tálba szedjük.
Tálaláskor meghintjük porcukorral és baracklekvárt teszünk rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...