KONYHASZERELEM

2014. május 17., szombat

Tejszínes-csokis süti

Hozzávalók

9 tojás
9 kanál cukor
9 csapott evőkanál liszt
3 csapott evőkanál kakaó
3 mokkáskanál szódabikarbóna

Krém

5 dl.habtejszín
4 kanál porcukor
1 habfixáló
1 tábla étcsokoládé

Három piskótát sütünk 3-3 tojásból.
3 tojást 3 kanál cukorral habosra keverünk,majd apránként óvatosan beleforgatjuk a 3 kanál liszttel elkevert 1 kanál kakaót és mokkáskanál szódabikarbónát.
Előmelegített sütőben,sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük tűpróbáig.
Ezt megismételjük kétszer.Hagyjuk kihűlni a piskótákat,addig elkészítjük a krémet.
A csokoládét vízgőzben felolvasztjuk,egy tálba teszünk 1 és fél kanál porcukrot,fél csomag fixálót és 2 dl tejszínt.Belecsorgatjuk a csokit és keményre felverjük,
Egy másik tálba 2 és fél kanál cukrot teszünk,fél csomag fixálót és 3 dl tejszínt.Ezt is kemény habbá verjük.
Egy tálcára tesszük az első piskótát,megkenjük a tejszínhabbal.Ráterítjük a második piskótát,ezt a csokikrémmel kenjük meg,jön a harmadik piskóta.A tetejét megkenjük a maradék tejszínhabbal és tetszés szerint lehet díszíteni.
Én most mivel eperszezon van,epret tettem rá,de lehet csokidarabokkal,kakaóval,más gyümölccsel.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...