Lapcsánka,tócsni,lepcsánka,lepcsák,ahány vidék annyi féle képpen nevezik.De egy biztos,hogy nagyon finom!
Hozzávalók
1 kg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
5-6 cikkely fokhagyma
5-6 kanál liszt
só-bors-delikát
1 mokkáskanál szódabikarbóna
olaj a sütéshez
A burgonyát meghámozom és apró lyukú reszelőn lereszelem,a hagymákkal együtt.Én az utóbbi években aprítógéppel szoktam,az kevésbé fáradságos munka:)
Burgonya állagától függően hozzákeverek 5-6 kanál lisztet,ha kell még többet.Az a lényege,hogy ne legyen túl sűrű lisztes,mert akkor kemény lesz az étel,de híg sem legyen.
Hozzáteszem a szódabikarbónát és a fűszereket ízlés szerint és pihentetjük 5-10 percig,hogy a szódabikarbóna dolgozzon kicsit és a fűszerek összeérjenek.
Átkeverem és ha kell még utánaízesítem.
Egy serpenyőben hevítek fél decinyi olajat és belekanalazom a masszát.Ellapogatom a kanállal kb.fél centisre,kicsit fog dagadni és pirulásig sütöm mindkét oldalát.Papírtörlőre szedem,hogy az olajat felvegye.
Menet közben pótolom folyamatosan az olajat a serpenyőben,de mindíg csak keveset,nem szabad bő olajban sütni.
Tejföllel-reszelt sajttal tálalom,de magában is isteni finom.
KONYHASZERELEM
2014. május 7., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Banánfánk
Klasszikus maradékmentés.Volt 3 db.kicsit túlérett banán,amit már nem volt kedvem megenni.Keresgéltem a neten,mit tudnék vele kezdeni,mert ...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése