KONYHASZERELEM

2014. május 7., szerda

Lapcsánka

Lapcsánka,tócsni,lepcsánka,lepcsák,ahány vidék annyi féle képpen nevezik.De egy biztos,hogy nagyon finom!

Hozzávalók

1 kg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
5-6 cikkely fokhagyma
5-6 kanál liszt
só-bors-delikát
1 mokkáskanál szódabikarbóna
olaj a sütéshez

A burgonyát meghámozom és apró lyukú reszelőn lereszelem,a hagymákkal együtt.Én az utóbbi években aprítógéppel szoktam,az kevésbé fáradságos munka:)
Burgonya állagától függően hozzákeverek 5-6 kanál lisztet,ha kell még többet.Az a lényege,hogy ne legyen túl sűrű lisztes,mert akkor kemény lesz az étel,de híg sem legyen.
Hozzáteszem a szódabikarbónát és a fűszereket ízlés szerint és pihentetjük 5-10 percig,hogy a szódabikarbóna dolgozzon kicsit és a fűszerek összeérjenek.
Átkeverem és ha kell még utánaízesítem.
Egy serpenyőben hevítek fél decinyi olajat és belekanalazom a masszát.Ellapogatom a kanállal kb.fél centisre,kicsit fog dagadni és pirulásig sütöm mindkét oldalát.Papírtörlőre szedem,hogy az olajat felvegye.
Menet közben pótolom folyamatosan az olajat a serpenyőben,de mindíg csak keveset,nem szabad bő olajban sütni.
Tejföllel-reszelt sajttal tálalom,de magában is isteni finom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...