KONYHASZERELEM

2014. május 3., szombat

Palócleves

Hozzávalók

1/2 kg zöldbab
60 dkg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 szem közepes burgonya
kapor-babérlevél
só-bors-delikát-pirospaprika
1 nagy pohár tejföl
3 kanál liszt

A vöröshagymát felkockázzuk,olajon dinszteljük.A sertéshúst kockázzuk és a hagymához tesszük,fehéredésig pároljuk.Megszórjuk pirospaprikával,öntünk alá annyi vizet,hogy ellepje.Mikor félig puha a hús,öntünk hozzá 1-1-1/2 liter vizet,mikor forrni kezd beletesszük a babot és a fűszereket.A burgonyát hámozzuk és kockázzuk,a leveshez adjuk ha már puha a bab is.Ha minden megfőtt benne,a tejfölt kikeverjük a liszttel,a levesből merünk hozzá 2 dl-t,simára keverjük és behabarjuk vele a levest.10 percig főzzük még kavargatva.A végén 1.2 kiskanál ecetet belekavarunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...