KONYHASZERELEM

2014. május 24., szombat

Rizskoch

Hozzávalók

25 dkg rizs
2 dl víz
1 l.tej
10 dkg puha margarin
3 kanál cukor
1 vaníliás cukor
5 tojás
2 kanál liszt
1 citrom reszelt héja

margarin-zsemlemorzsa a tepsi kenéséhez

porcukor-lekvár

A rizst a vízben előfőzöm,sűrűn kavarom,s ha elfőtt róla a víz,hozzáöntöm a tejet és a cukrokat is beleteszem.Folytonos kavarással 2-3 percig főzöm,majd leveszem a tűzről és lefedem.
A tojásokat szétválasztom,a sárgáját a puha margarinnal kikeverem,a fehérjét habbá verem.
Ha a rizs jól megdagadt,felszívta a tejet,belekeverem a margarinos tojást,a lisztet,a citromhéjat,végül a tojáshabot.
Kivajazott morzsázott tepsibe öntöm és betolom a sütőbe.180 fokon kb 30-40 percig sütöm.
Porcukorral és lekvárral tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...