KONYHASZERELEM

2014. május 17., szombat

Rakott húsos spagetti

Hozzávalók

50 dkg spagetti tészta
70 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis sűrített paradicsom
1 nagy pohár tejföl
20 dkg reszelt sajt
só-bors-pirospaprika

A hagymákat apróra kockázom és olajon dinsztelem,Hozzáadom a darált húst,fehéredésig párolom,majd megszórom pirospaprikával,összekavarom és felöntöm annyi vízzel,hogy épp csak ellepje.Fűszerezem és hagyom főni.Mikor puha a hús,hozzáadom a paradicsomot és fedő nélkül főzöm addig,míg csak kevés lé marad alatta.
Kifőzöm a spagettit,leszűröm,összekeverem a hússal,a tejföllel,és 10 dkg reszelt sajttal.Beleöntöm egy megfelelő nagyságú jénaiba v.kerámia tálba,a tetejére reszelem a maradék sajtot és betolom a sütőbe.Addig kell csak sütni,míg a sajt szép pirosra sül a tetején.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...