Hozzávalók
6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1 sütőpor
Krém
1 kiló sárgabarack
3 dl.habtejszín
2 kanál porcukor
1 habfixáló
A tojásokat szétválasztjuk,a sárgákat a cukorral kikavarjuk habosra,majd apránként hozzákeverjük a sütőporos lisztet.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,fokozatosan,óvatosan a masszába forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.Ha kihűlt kettévágjuk.
A barackokat forrásban lévő vízbe dobjuk pár percre,kiszedjük és hideg vízbe tesszük,így könnyen le tudjuk húzni a héját.4-5 szemet összepépesítünk,néhányat ujjnyira gerezdelünk.
A tejszínt felverjük a cukorral és fixálóval,majd beleforgatjuk a pépesített barackot.Megtöltjük vele a tortát,bevontuk a tetejét is,ha marad az oldalát is.
A végén a barackgerezdekkel díszítjük.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése