KONYHASZERELEM

2014. május 2., péntek

Tejszínes sárgabaracktorta

Hozzávalók

6 tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt
1 sütőpor

Krém

1 kiló sárgabarack
3 dl.habtejszín
2 kanál porcukor
1 habfixáló

A tojásokat szétválasztjuk,a sárgákat a cukorral kikavarjuk habosra,majd apránként hozzákeverjük a sütőporos lisztet.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,fokozatosan,óvatosan a masszába forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt formába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.Ha kihűlt kettévágjuk.

A barackokat forrásban lévő vízbe dobjuk pár percre,kiszedjük és hideg vízbe tesszük,így könnyen le tudjuk húzni a héját.4-5 szemet összepépesítünk,néhányat ujjnyira gerezdelünk.
A tejszínt felverjük a cukorral és fixálóval,majd beleforgatjuk a pépesített barackot.Megtöltjük vele a tortát,bevontuk a tetejét is,ha marad az oldalát is.
A végén a barackgerezdekkel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...