Hozzávalók
1 kg.sertéslapocka
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg.csemegeuborka
só-bors
A hagymát szeletelem,a szalonnát vékony csíkokra,a húst rosttal merőlegesen hosszúkás csíkokra vágom.
Olajra dobom a szalonnát,hogy kisüljön belőle a zsír nagyja,de ne piruljon nagyon,aztán hozzáteszem a hagymát,fokhagymát,üvegesre dinsztelem.
Ráteszem a húst és fehéredésig párolom kavargatva,majd öntök rá annyi vizet,hogy ellepje,sózom borsozom.
Ügyeljünk rá,míg meg nem puhul a hús,folyamatosan pótoljuk vízzel,de csak annyival,hogy ellepje.Ha puha,hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát és fedő nélkül "sütjük"tovább pár percig,míg a lé kb.fele elfő.
Masni-szarvacska tésztával a legfinomabb,de rizzsel is tálalhatjuk.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Alfredo tészta csirkemellel
Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése