KONYHASZERELEM

2014. május 11., vasárnap

Hentestokány

Hozzávalók

1 kg.sertéslapocka
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg.csemegeuborka
só-bors

A hagymát szeletelem,a szalonnát vékony csíkokra,a húst rosttal merőlegesen hosszúkás csíkokra vágom.
Olajra dobom a szalonnát,hogy kisüljön belőle a zsír nagyja,de ne piruljon nagyon,aztán hozzáteszem a hagymát,fokhagymát,üvegesre dinsztelem.
Ráteszem a húst és fehéredésig párolom kavargatva,majd öntök rá annyi vizet,hogy ellepje,sózom borsozom.
Ügyeljünk rá,míg meg nem puhul a hús,folyamatosan pótoljuk vízzel,de csak annyival,hogy ellepje.Ha puha,hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát és fedő nélkül "sütjük"tovább pár percig,míg a lé kb.fele elfő.
Masni-szarvacska tésztával a legfinomabb,de rizzsel is tálalhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Cukkiniszószos csirkemelles tészta

 Az úgy volt,hogy tészta ehetnékem volt a többnapos nehéz ételek után.Volt itthon maradék cukkini is,azzal is kellene valamit kezdeni.A nete...