Hozzávalók
1 kg.sertéslapocka
2 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg.csemegeuborka
só-bors
A hagymát szeletelem,a szalonnát vékony csíkokra,a húst rosttal merőlegesen hosszúkás csíkokra vágom.
Olajra dobom a szalonnát,hogy kisüljön belőle a zsír nagyja,de ne piruljon nagyon,aztán hozzáteszem a hagymát,fokhagymát,üvegesre dinsztelem.
Ráteszem a húst és fehéredésig párolom kavargatva,majd öntök rá annyi vizet,hogy ellepje,sózom borsozom.
Ügyeljünk rá,míg meg nem puhul a hús,folyamatosan pótoljuk vízzel,de csak annyival,hogy ellepje.Ha puha,hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott uborkát és fedő nélkül "sütjük"tovább pár percig,míg a lé kb.fele elfő.
Masni-szarvacska tésztával a legfinomabb,de rizzsel is tálalhatjuk.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése