2 adag kalácshoz
50 dkg liszt
1 tojás
1 kis doboz joghurt
2,5 dkg élesztő
3 kanál olaj
kb.2 dl.tej
az édes tésztához 1 k.k.só
3 kanál cukor
a sóshoz 1 k.k cukor
1 kanál só
2 tojásfehérje a kenéshez
Töltelékek
Diós
20 dkg.darált dió
2 tojásfehérje habbá verve
2 kanál cukor
Kakaós
5 dkg kakaó
2 kanál cukor
Csirkemájas
30 dkg.csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só-bors-majoranna
A hagymát és fokhagymát kockázom és kevés olajon megdinsztelem.Hozzáadom az apróra vágott csirkemájat és pár percig puhítom.Leveszem a tűzről és ízlés szerint fűszerezem.Mikor kihűlt beleöntöm az aprítóba és összepépesítem.
Pizzás
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg párizsi vagy sonka
1 dl.sűrített paradicsom
só-bors-oregánó
reszelt sajt
A hagymát,fokhagymát kockázom és kevés olajon dinsztelem.Nagy lyukú reszelőn belereszelem a párizsit,kicsit átsütöm a hagymával.Hozzáteszem a paradicsomot és fűszerezem.
A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt,az összes hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztunk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük,átgyúrjuk és 4 részre osztjuk.
Mindegyiket 20-25 cm kerek lappá nyújtjuk,tepsibe,sütőpapírra terítjük az egyiket.Megkenjük a töltelékkel és ráborítjuk a másik lapot.
A kör közepébe helyezünk egy poharat kicsit belenyomjuk a tésztába,de úgy,hogy ne szakítsa át.Ez lesz a süti közepe.A pohár szélétől 1-1,5 cm távolságban végigvágjuk a széléig a tésztát 10 szeletben.Ezután egyenként megcsavarjuk 2-3x.Megkenjük tojásfehérjével,az édes tésztát megszórom cukorral,a sósat szezámmaggal vagy sajttal.Előmelegítem a sütőt 180 fokra,15 percig még hagyom kelni a tésztát és betolom a sütőbe és kb.30 percig sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése