1 kg.lapocka
2 nagyobb fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 TV paprika
só- bors-babérlevél-pirospaprika
A hagymát és a húsokat felkockázzuk.Olajon v.zsíron megdinszteljük a hagymát,végén a fokhagymát is mellétesszük.Belerakjuk a húst,fehéredésig pároljuk majd megszórjuk őrölt pirospaprikával.Tűzről levéve persze:)összekeverjük és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.Fűszerezzük sóval-borssal,beledobunk 2-3 babérlevelet és hagyjuk főni.Időnként belekavarunk és ha kell pótoljuk vízzel,de csak mindig kevéssel,hogy ne legyen nagyon híg a pöri.
Nokedli
Én fél kiló lisztből készítettem,ütöttem hozzá 3 tojást,sóztam és annyi vízzel kevertem össze,hogy lágy,de nem folyós masszát kapjak.Csomómentesre kanállal kikevertem és forrásban lévő vízbe szaggattam erre megfelelő eszközzel:)Csak addig kell főzni,míg a víz tetejére feljönnek a tészták,percig rottyan és lehet szűrni.
Lehet kézzel is szaggatni, de az egy kicsit hosszadalmas és nehéz is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése