KONYHASZERELEM

2014. június 1., vasárnap

Kráter süti


Hozzávalók

6 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 sütőpor
1 dl olaj
1,5 dl tej
2 e.k.kakaópor

Krém

2 cs.vaníliás pudingpor
8 dl tej
6 kanál cukor

Tetejére

1 nagy doboz tejföl
3-4 kanál cukor

Először a pudingot készítjük el és folpack-kal letakarva hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a cukorral habosra keverjük,hozzátesszük az olajat-tejet és a sütőporos lisztet.Csomómentesre dolgozzuk,majd a tojásfehérje keményre vert habját is beleforgatjuk.
Zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük és a kihűlt pudingot a tetejére kanalazzuk.Előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
Mikor szinte majdnem kész,a tejfölt összekeverjük a cukorral és a süti tetejét egyenletesen beborítjuk vele.
Visszatoljuk a sütőbe,de csak annyi időre,hogy kicsit megszilárduljon a tejföl.Nem kell barnára sütni!


Észrevétel!

Először sütöttem meg ezt a sütit és nekem a puding lement teljesen az aljára!Így is nagyon finom,de legközelebb úgy fogom készíteni,hogy a félig sült tésztára fogom kanalazni a pudingot.Akkor talán nem süllyed le:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...