KONYHASZERELEM

2014. június 9., hétfő

Borsóleves új zöldségekből

Hozzávalók

0.5 kg friss zöldborsó
3 szál új sárgarépa
2 szál új fehérrépa
1 karalábé
1 közepes fej vörös hagyma
2-3 szem új burgonya
30 dkg csirke zúza
só-bors-piros paprika
betétnek reszelt tészta

Kevés olajon jól megpárolom a megtisztított apróra vágott zúzát.Megszórom piros paprikával és engedek rá annyi vizet,hogy ellepje.Majdnem puhára főzöm,ezután felöntöm annyi vízzel,amennyi levest szeretnék,s ha forr,hozzáteszem a borsót és a karikázott zöldségeket.Fűszerezem és puhára főzöm.A végén belekockázok 2-3 szem új burgonyát és a reszelt tésztát is belefőzöm.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...