KONYHASZERELEM

2014. június 29., vasárnap

Töltött tök


Hozzávalók

1 közepes főzőtök
50 dkg darált hús
2 szikkadt zsemle
1 tojás
só-bors
2 gerezd fokhagyma
1 nagy pohár tejföl

A darált húsból hagyományos fasírt masszát készítünk.
A tököt meghámozzuk,a belsejét kikaparjuk,enyhén megsózzuk kívül belül és tepsibe,vagy sütőtálba helyezzük.Megtöltjük a fasírtmasszával,lefóliázzuk és betoljuk a sütőbe.Öntünk alá nagyon kevés vizet és zsiradékot.Ha megpuhult,levesszük a fóliát,megkenjük tejföllel a tetejét és pirulásig még sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vajas pogácsa Gábor féle

Nagyon sok pékárút,kenyeret sütök Gábor a házi péktől,eddig még sosem csalódtam a receptjeiben.Most is tőle merítettem ezt a nagyon finom po...