Hozzávalók
kb.1.5.kg karfiol
30 dkg rizs
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 nagy doboz tejföl
őrölt pirospaprika-só bors
Először a karfiolt rózsáira szedem,megmosom és sós vízben megfőzöm,de csak annyira,hogy ne főjön szét.
Leszűröm és hagyom hűlni.
Olajon megpirítom a rizst,öntök rá annyi forró vizet,hogy egy jó ujjnyira ellepje,megsózom és puhára főzöm.
A felkockázott hagymát megdinsztelem,rárakom a húst,fehéredésig párolom majd belenyomom a fokhagymát,megszórom paprikával,öntök rá kevés vizet.Sózom-borsozom és gyakran kavargatva készre főzöm.
Ha minden megfőtt a rizst és a húst összekeverem.Egy magasabb tepsibe vagy jénaiba lerakok egy sor karfiolt,ráhalmozom a rizses húst,majd ismét karfiol.A tejfölt megsózom picit,kikeverem és ráöntöm a karfiolra.Betolom a sütőbe és mikor már picit barnul a tejföl addig sütöm.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Banánfánk
Klasszikus maradékmentés.Volt 3 db.kicsit túlérett banán,amit már nem volt kedvem megenni.Keresgéltem a neten,mit tudnék vele kezdeni,mert ...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése