KONYHASZERELEM

2014. június 14., szombat

Rakott karfiol

Hozzávalók

kb.1.5.kg karfiol
30 dkg rizs
50 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 nagy doboz tejföl
őrölt pirospaprika-só bors

Először a karfiolt rózsáira szedem,megmosom és sós vízben megfőzöm,de csak annyira,hogy ne főjön szét.
Leszűröm és hagyom hűlni.
Olajon megpirítom a rizst,öntök rá annyi forró vizet,hogy egy jó ujjnyira ellepje,megsózom és puhára főzöm.
A felkockázott hagymát megdinsztelem,rárakom a húst,fehéredésig párolom majd belenyomom a fokhagymát,megszórom paprikával,öntök rá kevés vizet.Sózom-borsozom és gyakran kavargatva készre főzöm.
Ha minden megfőtt a rizst és a húst összekeverem.Egy magasabb tepsibe vagy jénaiba lerakok egy sor karfiolt,ráhalmozom a rizses húst,majd ismét karfiol.A tejfölt megsózom picit,kikeverem és ráöntöm a karfiolra.Betolom a sütőbe és mikor már picit barnul a tejföl addig sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...