KONYHASZERELEM

2014. június 29., vasárnap

Majonézes burgonya saláta fasírttal


Hozzávalók
burgonya saláta

1.1/2 kg burgonya
2 nagy pohár tejföl
ízlés szerint majonéz
pici citrom lé
1 fej vöröshagyma

A burgonyát héjában megfőzöm,meghámozom,karikázom.Beleszeletelem a fej vöröshagymát,a tejfölt összekeverem a majonézzel,sóval,citromlével és ráöntöm a burgonyára.Jól összeforgatom óvatosan,hogy ne nagyon törjön a burgonya és tálalásig hűtőben tárolom.

fasírt

1 kg darált hús
3 szikkadt zsemle
3 tojás
só-bors
3 gerezd fokhagyma

A zsemléket vízbe áztatjuk,jól kinyomkodjuk és a húshoz adjuk.Belenyomjuk a fokhagymát,befűszerezzük ízlés szerint,beleütjük a tojásokat és jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük,és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...