Ez a fánk számomra rendhagyó volt.
Ugyanis életemben először/de nem utoljára!/készítettem sajtot.
Az ebből nyert savót használtam fel a fánk dagasztásához és nem csalódtam,nagyom finom lett:)
Hozzávalók
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 kanál cukor
pici só
1/2 dl olaj
kb fél liter savó
1 tábla étcsokoládé
Az élesztőt felfuttatom cukros langyos savóban.
Hozzáöntöm a liszthez és a többi hozzávalóval együtt laza tésztát dagasztok.
Duplájára kelesztem,majd ujjnyi vastagra nyújtom,fánk szaggatóval,vagy nagyobb pohárral kiszaggatom és sütés előtt hagyom kicsit kelni.
Bő olajban világos barnára sütöm mindkét oldalát.
A csokit vízgőzben felolvasztom,belemártom a fánk egyik oldalát és hagyom rádermedni.
A savót természetesen tejjel lehet helyettesíteni!
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése