Ez a fánk számomra rendhagyó volt.
Ugyanis életemben először/de nem utoljára!/készítettem sajtot.
Az ebből nyert savót használtam fel a fánk dagasztásához és nem csalódtam,nagyom finom lett:)
Hozzávalók
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 kanál cukor
pici só
1/2 dl olaj
kb fél liter savó
1 tábla étcsokoládé
Az élesztőt felfuttatom cukros langyos savóban.
Hozzáöntöm a liszthez és a többi hozzávalóval együtt laza tésztát dagasztok.
Duplájára kelesztem,majd ujjnyi vastagra nyújtom,fánk szaggatóval,vagy nagyobb pohárral kiszaggatom és sütés előtt hagyom kicsit kelni.
Bő olajban világos barnára sütöm mindkét oldalát.
A csokit vízgőzben felolvasztom,belemártom a fánk egyik oldalát és hagyom rádermedni.
A savót természetesen tejjel lehet helyettesíteni!
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Alfredo tészta csirkemellel
Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése