Ez a fánk számomra rendhagyó volt.
Ugyanis életemben először/de nem utoljára!/készítettem sajtot.
Az ebből nyert savót használtam fel a fánk dagasztásához és nem csalódtam,nagyom finom lett:)
Hozzávalók
1 kg liszt
5 dkg élesztő
2 kanál cukor
pici só
1/2 dl olaj
kb fél liter savó
1 tábla étcsokoládé
Az élesztőt felfuttatom cukros langyos savóban.
Hozzáöntöm a liszthez és a többi hozzávalóval együtt laza tésztát dagasztok.
Duplájára kelesztem,majd ujjnyi vastagra nyújtom,fánk szaggatóval,vagy nagyobb pohárral kiszaggatom és sütés előtt hagyom kicsit kelni.
Bő olajban világos barnára sütöm mindkét oldalát.
A csokit vízgőzben felolvasztom,belemártom a fánk egyik oldalát és hagyom rádermedni.
A savót természetesen tejjel lehet helyettesíteni!
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése