KONYHASZERELEM

2014. június 21., szombat

Meggyleves

Hozzávalók

1 kg meggy
1 nagy doboz tejföl
2 cs vaníliás pudingpor
1-2 citromkarika
5-6 szem szegfűszeg
ízlés szerint cukor és fahéj
csipet só
kevés tej

A meggyet felteszem főni vízbe.Beleteszem a cukrot ízlés szerint és a fűszereket.Közben a pudingot simára keverem a kevés tejjel és tejföllel.Forrástól számítva 10 percig főzöm a levest,a léből kiveszek egy merőkanállal a pudingos cucchoz és átkavarom,majd hozzáadom a leveshez.Folyamatosan kavargatva pár percig főzöm és leveszem a tűzről.Aki savanykásabban szereti,lehet 1-2 citromkarikát beledobni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Banánfánk

 Klasszikus maradékmentés.Volt 3 db.kicsit túlérett banán,amit már nem volt kedvem megenni.Keresgéltem a neten,mit tudnék vele kezdeni,mert ...