KONYHASZERELEM

2014. június 9., hétfő

Csöröge fánk

Hozzávalók

85 dkg liszt
20 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tejföl
1,5 dl tej
5 kanál cukor
3 tojás sárgája
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja

Az élesztőt felfuttatom kevés cukorral és langyos tejjel.
A lisztet elmorzsolom a puha margarinnal.
Beleteszem a tojást,tejföl,cukrot és a felfuttatott élesztőt,na meg a reszelt citrom héját.
Laza tésztát dagasztok és kelesztem duplájára.
Fél centi vastagságúra nyújtom és derelyevágóval/vagy késsel/tetszés szerinti nagyságú rombusz formákat vágok.A közepét bevágom és az egyik végét átfordítom a résen.10 percet hagyom még kelni és forró olajban kisütöm.
Porcukorral meghintem és gyümölcslekvárral tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...