Hozzávalók
85 dkg liszt
20 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tejföl
1,5 dl tej
5 kanál cukor
3 tojás sárgája
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
Az élesztőt felfuttatom kevés cukorral és langyos tejjel.
A lisztet elmorzsolom a puha margarinnal.
Beleteszem a tojást,tejföl,cukrot és a felfuttatott élesztőt,na meg a reszelt citrom héját.
Laza tésztát dagasztok és kelesztem duplájára.
Fél centi vastagságúra nyújtom és derelyevágóval/vagy késsel/tetszés szerinti nagyságú rombusz formákat vágok.A közepét bevágom és az egyik végét átfordítom a résen.10 percet hagyom még kelni és forró olajban kisütöm.
Porcukorral meghintem és gyümölcslekvárral tálalom.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése