KONYHASZERELEM

2014. június 9., hétfő

Citromos csirkemell

Ezt az ételt a párom készítette,hogy engem kíméljen.Nagyon egyszerű,különleges és finom!

Hozzávalók

kb.70-80 dkg csirkemell filé

pác

1.5 citrom
4 evőkanál olivaolaj
2 kávés kanál méz
2 gerezd fokhagyma
1 ág friss oregánó vagy 1 kávés kanál szárított
só-bors

A csirke melleket vastagabb szeletekre vágjuk,megmossuk és papírtörlőn leszárítjuk és egy tálba tesszük.
Az egész citromot félbe vágjuk,a levét kifacsarjuk és kis tálba öntjük.2 evőkanál olivaolajjal és a mézzel simára keverjük.A fokhagymát megtisztítjuk és a páclébe nyomjuk vagy reszeljük,az oregánóval együtt.
Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk és a csirkemellekre öntjük.
Fóliával lefedjük és hűtőbe rakjuk min.30 percre.
2 evőkanál olivaolajon egy széles serpenyőben vagy lábasban elősütjük,hogy kis színt is kapjon,majd a páclevet ráöntjük,a fél citromot meghámozzuk,apróra kockázzuk és azt is hozzá adjuk.kb 5-10 percig lefedve pároljuk még,ha kell nagyon kevés vizet is adhatunk hozzá.
Párolt rizzsel tálaljuk



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...