KONYHASZERELEM

2014. június 9., hétfő

Töltött csirkecomb


Hozzávalók

8 db egész csirkecomb
1 cs csirke fűszerkeverék
4 szikkadt zsemle
30 dkg csiperke gomba
3 db csirke máj
1 közepes vörös hagyma
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
só-bors-petrezselyem

Először a tölteléket készítem el.
A zsemléket beáztatom vízbe,kinyomkodom.
A vöröshagymát nagyon apróra kockázom és olajon dinsztelem.Hozzáteszem a nagyon apróra vágott gombát és fokhagymát.Mikor kész,sózom-borsozom,hozzáteszem a szintén aprózott csirkemájat,nyersen!azt nem kell sütni.
Az egészet a zsemléhez keverem,beleütöm a tojást és átfűszerezem.
A csirkecombokat megmosom,tisztítom,a bőr alatt megtöltöm,összetűzöm hústűvel,vagy fogvájóval.
Mindenhol megszórom a fűszerkeverékkel,egy tepsibe teszem,olajat és kevés vizet öntök alá,lefedem fóliával és mehet a sütőbe!
Petrezselymes újburgonyával tálaltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...