Szóval....
A velős csontot megmossuk,leforrázzuk és hideg vízbe feltesszük főni.Lassú lángon persze ahogy kell,a habot leszedjük,és felzöldségezzük.Sárgarépa- fehérrépa-karalábé-hagyma- zeller,,lehet beletenni paradicsomot-paprikát-karf iolt-kelkáposztát,de azt csak a vége felé.Befűszerezem egész borssal-sóval-szegfű borssal-egész köménymaggal,én személy szerint nem használok delikátot,csak nagyon elvétve....de lehet azt is tenni bele.Kb.4 óráig főztem a levest,nagyon kis lángon,épp hogy gyöngyözzön.
Mikor kész lett,kiemeltem a csontokat,hagytam kicsit hűlni és késsel kiszedegettem a velőt belőle.
Kenyeret megpirítottam,megdörzsölte m fokhagymával és rákentem a szaftos velőt.Enyhén megsóztam és zöldségekkel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A velős csontot megmossuk,leforrázzuk és hideg vízbe feltesszük főni.Lassú lángon persze ahogy kell,a habot leszedjük,és felzöldségezzük.Sárgarépa-
Mikor kész lett,kiemeltem a csontokat,hagytam kicsit hűlni és késsel kiszedegettem a velőt belőle.
Kenyeret megpirítottam,megdörzsölte
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése