1,5 kg sertés lapocka
2 kg burgonya
50 dkg gomba
30 dkg parasztkolbász
30 dkg füstölt szalonna
sertés fűszerkeverék-só-bors
A lapockát felszeletem,a fűszerkeveréket kb.fél dl.olajjal elkeverem egy edényben és belerakom a húst.Jól összekeverem és hűtóbe rakom pihenni.
A burgonyát megtisztítom és vastagabb karikákra vágom.A gombát szintén tisztítom és vastagabbra szeletelem.A kolbászt karikázom,a szalonnát felszeletelem és bevagdosom.
A római tálat beáztatom hideg vízbe legalább egy órára.
A burgonyát 3 részre osztom,az első adagot leterítem a tálba.Enyhén megszórom sóval borssal,ráterítem a hús felét,arra a gomba felét,majd a kolbász felét.
Ismét jön a burgonya második adagja,a maradék hús-gomba-kolbász,végül a maradék burgonya.Ezt is megszórom enyhén sóval,borssal és ráteszem a szalonnákat.
Befedem a tálat a tetejével és hideg sütőbe tolom.
180-200 fokon 2,5-3 óráig sütöm.A végén leveszem a tetejét az edénynek és pirítom 10 percig a szalonnát.
Elég sok levet enged,így én le szoktam önteni róla ha megsül.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése