KONYHASZERELEM

2014. június 21., szombat

Szilvásgombóc


Hozzávalók

40-45 db közepes gombóchoz

1 kg burgonya
20-25 dkg liszt
1 tojás
pici só

50 dkg szilva
zsemlemorzsa
porcukor
fahéj

A burgonyát meghámozzuk,kockázzuk és sót hozzáadva megfőzzük,leszűrjük,összetörjük krumplinyomóval és hagyjuk kicsit hűlni.
Beleütjük a tojást és annyi lisztet,hogy gyúrható nyújtható tésztát kapjunk.Túl sok lisztet nem szabad mert gumi szerű lesz a tészta.Ha kevés akkor pedig kezelhetetlen és ragad:)
A felezett szilvákat megszórom kevés fahéjas cukorral,kinyújtom a tésztát és négyzeteket vágok belőle.
Közepére helyezem a szilvákat,ráhajtom minden oldalról a tésztát és gombócot formálok belőlük.
Forrásban lévő vízbe dobom,mikor feljön a víz tetejére pár percig még főzöm,de nem sokáig,szűrőkanállal kiemelem,lecsepegtetem és a pirított morzsába teszem.Körbehempergetem minden oldalról és átteszem egy szép tálba.
Tálaláskor porcukrot szórok rá,esetleg fahéjat is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Banánfánk

 Klasszikus maradékmentés.Volt 3 db.kicsit túlérett banán,amit már nem volt kedvem megenni.Keresgéltem a neten,mit tudnék vele kezdeni,mert ...