Hozzávalók
40-45 db közepes gombóchoz
1 kg burgonya
20-25 dkg liszt
1 tojás
pici só
50 dkg szilva
zsemlemorzsa
porcukor
fahéj
A burgonyát meghámozzuk,kockázzuk és sót hozzáadva megfőzzük,leszűrjük,összetörjük krumplinyomóval és hagyjuk kicsit hűlni.
Beleütjük a tojást és annyi lisztet,hogy gyúrható nyújtható tésztát kapjunk.Túl sok lisztet nem szabad mert gumi szerű lesz a tészta.Ha kevés akkor pedig kezelhetetlen és ragad:)
A felezett szilvákat megszórom kevés fahéjas cukorral,kinyújtom a tésztát és négyzeteket vágok belőle.
Közepére helyezem a szilvákat,ráhajtom minden oldalról a tésztát és gombócot formálok belőlük.
Forrásban lévő vízbe dobom,mikor feljön a víz tetejére pár percig még főzöm,de nem sokáig,szűrőkanállal kiemelem,lecsepegtetem és a pirított morzsába teszem.Körbehempergetem minden oldalról és átteszem egy szép tálba.
Tálaláskor porcukrot szórok rá,esetleg fahéjat is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése