KONYHASZERELEM

2014. június 29., vasárnap

Csülkös babgulyás


Hozzávalók

1-1.30 kg csülök
50 dkg tarkabab
1 nagy fej vöröshagyma
1 paradicsom-1 TV paprika
2 gerezd fokhagyma
3-4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 karalábé 
3-4 szem burgonya
só-bors-babérlevél-őrölt pirospaprika-őrölt kömény
betétnek csipetke vagy reszelt tészta

2 kanál liszt,kevés zsír vagy olaj a rántáshoz

A babot előző este beáztatom.

A vöröshagymát felkockázom,kevés zsiradékon megdinsztelem.Rádobom a kockázott csülköt,párolom kicsit,meghintem őrölt pirospaprikával,felöntöm annyi vízzel hogy ellepje és félpuháig főzöm.
Azután öntök hozzá vizet,kb az edény 3/4-részéig,ha forr,belerakom a karikázott zöldségeket és a babot.Befűszerezem és puhára főzöm.Ha minden puha ,belekockázom a burgonyát,majd a csipetkét vagy reszelt tésztát és hozzáadom,végül felöntöm a rántással.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...