Hozzávalók
1 l.tej /minél magasabb zsírtartalmú,legjobb a házi tej/
50 dkg túró
1 tojás /ez elhagyható/
6 dkg vaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál szódabikarbóna
A tejet összekeverem a túróval és folyamatosan kevergetve felforralom.Sűrű szitán vagy tüllön leszűröm és egy tapadásmentes lábasba teszem.Hozzákeverem a vajat,sót,szódabikarbónát és a tojást.Lassú tűzön folyamatosan kevergetve addig főzöm a masszát,míg egy úgymond ragacsos de de nem szétváló anyagot kapunk,ami elválik az edénytől.Ez kb.10 perc.Áthelyezem egy formaedénybe,kicsit lenyomkodom,letakarom és hűvös helyen hagyom hűlni.Szinte azonnal fogyasztható nagyon jól szeletelhető.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése