Hozzávalók
1 l.tej /minél magasabb zsírtartalmú,legjobb a házi tej/
50 dkg túró
1 tojás /ez elhagyható/
6 dkg vaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál szódabikarbóna
A tejet összekeverem a túróval és folyamatosan kevergetve felforralom.Sűrű szitán vagy tüllön leszűröm és egy tapadásmentes lábasba teszem.Hozzákeverem a vajat,sót,szódabikarbónát és a tojást.Lassú tűzön folyamatosan kevergetve addig főzöm a masszát,míg egy úgymond ragacsos de de nem szétváló anyagot kapunk,ami elválik az edénytől.Ez kb.10 perc.Áthelyezem egy formaedénybe,kicsit lenyomkodom,letakarom és hűvös helyen hagyom hűlni.Szinte azonnal fogyasztható nagyon jól szeletelhető.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése