KONYHASZERELEM

2014. június 29., vasárnap

Házi trapista sajt

Hozzávalók

1 l.tej  /minél magasabb zsírtartalmú,legjobb a házi tej/
50 dkg túró
1 tojás /ez elhagyható/
6 dkg vaj
1 kávéskanál só
1 kávéskanál szódabikarbóna

A tejet összekeverem a túróval és folyamatosan kevergetve felforralom.Sűrű szitán vagy tüllön leszűröm és egy tapadásmentes lábasba teszem.Hozzákeverem a vajat,sót,szódabikarbónát és a tojást.Lassú tűzön folyamatosan kevergetve addig főzöm a masszát,míg egy úgymond ragacsos de de nem szétváló anyagot kapunk,ami elválik az edénytől.Ez kb.10 perc.Áthelyezem egy formaedénybe,kicsit lenyomkodom,letakarom és hűvös helyen hagyom hűlni.Szinte azonnal fogyasztható nagyon jól szeletelhető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...