KONYHASZERELEM

2014. július 3., csütörtök

Slambuc

Ez az étel igazából bográcsban az igazi,de hát panelban sajna nem tudok bográcsozni:(Így aztán steril környezetben:)kicsiny konyhámban készítettem gázon,de tanúsíthatom,így is nagyon finom lett!

Hozzávalók

20-30 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg burgonya
25 dkg lebbencs tészta
só-bors-őrölt piros paprika

A hagymát szeletelem,a szalonnát felcsíkozom.Kevés zsíron megdinsztelem a hagymát a szalonnával együtt,meghintem kevés paprikával.Rádobom a karikázott burgonyát és felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.Sózom-borsozom és félpuhára főzöm.Ekkor beletördelem a lebbencs tésztát,összekeverem és készre főzöm.Az a jó,ha ha marad rajta kis lé,mert a tészta még felszívja.
Uborka salátával és kenyérrel fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...