KONYHASZERELEM

2014. július 7., hétfő

Pehelykönnyű túrós


Hozzávalók

Tésztához

4 tojás sárgája
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
pici tej

Töltelék

75 dkg túró
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
4 tojás fehérje
1 evőkanál liszt

A 4 tojássárgát habosra keverjük a puha margarinnal.Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt,majd a lisztet.Alaposan eldolgozzuk,2 részre osztjuk.
A túrót áttörjük,hozzáadjuk a porcukrot,vaníliás cukrot,mazsolát,citromhéjat,a habbá vert tojás fehérjét,végül a lisztet.Simára keverjük.
A tészta felét centisre nyújtjuk a kivajazott lisztezett tepsibe.Ráhalmozzuk a túró tölteléket,kinyújtjuk a tészta másik felét és ráterítjük  a töltelékre.Villával megszurkáljuk,megkenjük felvert tojással és hűtőbe tesszük 2 órát pihenni.Előmelegített sütőbe toljuk,25-30  perc alatt megsütjük,úgy,hogy fokozatosan mérsékeljük a hőfokot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...