KONYHASZERELEM

2014. július 27., vasárnap

Őszibarackos sütemény

Hozzávalók

30 dkg puha margarin
40 dkg cukor
6 tojás
45 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 citrom leve és reszelt héja
fahéj ízlés szerint
1 kg őszibarack

A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját habosra keverjük a vajjal és cukorral,a citrom levével és reszelt héjával.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet,végül beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztamasszát.Megszórjuk fahéjjal és a tisztított darabolt barackot elosztjuk rajta.
170 fokos sütőben kb.40 percig,tűpróbáig sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezt természetesen különböző gyümölccsel is elkészíthetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alfredo tészta csirkemellel

 Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...