Hozzávalók
30 dkg puha margarin
40 dkg cukor
6 tojás
45 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 citrom leve és reszelt héja
fahéj ízlés szerint
1 kg őszibarack
A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját habosra keverjük a vajjal és cukorral,a citrom levével és reszelt héjával.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet,végül beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztamasszát.Megszórjuk fahéjjal és a tisztított darabolt barackot elosztjuk rajta.
170 fokos sütőben kb.40 percig,tűpróbáig sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezt természetesen különböző gyümölccsel is elkészíthetjük.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Banánfánk
Klasszikus maradékmentés.Volt 3 db.kicsit túlérett banán,amit már nem volt kedvem megenni.Keresgéltem a neten,mit tudnék vele kezdeni,mert ...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése