Hozzávalók
30 dkg puha margarin
40 dkg cukor
6 tojás
45 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
2 citrom leve és reszelt héja
fahéj ízlés szerint
1 kg őszibarack
A tojásokat szétválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.A sárgáját habosra keverjük a vajjal és cukorral,a citrom levével és reszelt héjával.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet,végül beleforgatjuk a tojáshabot.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztamasszát.Megszórjuk fahéjjal és a tisztított darabolt barackot elosztjuk rajta.
170 fokos sütőben kb.40 percig,tűpróbáig sütjük.
Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezt természetesen különböző gyümölccsel is elkészíthetjük.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése