KONYHASZERELEM

2014. július 5., szombat

Tökfőzelék sertéspörkölttel

Hozzávalók

1 kg friss tök
1 nagy pohár tejföl
2 kanál liszt
cukor-só-ecet-kapor
1 kis fej vöröshagyma

Pörkölt

1 kg lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1 TV paprika
1 paradicsom
só-bors-őrölt pirospaprika

A tököt meghámozom,kibelezem,nagylyukú reszelőn lereszelem.Beledobok  1 kis fej vöröshagymát,sózom,kaprozom,nagyon picit cukrozom ízlés szerint és felöntöm vízzel,hogy 2 ujjnyira ellepje.
A lisztet kikeverem a tejföllel,a tök főzőlevéből teszek hozzá,és behabarom a főzeléket.
Pár percig forralom,ízlés szerint ecetezem.

A pörkölthöz a hagymát felkockázom,zsiradékon dinsztelem,hozzáteszem a kockázott paradicsomot-paprikát,rádobom a kockázott húst és fehéredésig párolom.Meghintem pirospaprikával,engedek rá vizet,sózom-borsozom.Közepes lángon főzöm,ha kell közben pótolom a vizet,de ne legyen alatta sok lé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...