KONYHASZERELEM
2014. július 5., szombat
Kacsa aprólék leves daragaluskával
Hozzávalók
Kacsa szárnytő-zúza-láb-farhát
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
karalábé
1 vöröshagyma
egész bors-só
Galuskához
2 tojás
só
4 kanál búzadara
A húst megtisztítom és hideg vízben felrakom főni lassú tűzön.Leszedem a habját,ha már nem habzik beleteszem a zöldségeket és fűszerezem.
Kb.2 óráig kis lángon főzöm,ha minden puha benne,beleszaggatom a daragaluskát.
A tojásokat felverem,megsózom,hozzákeverem a darát,ha kell pici vízzel higítom.Hűtőben hagyom 1 órát dagadni.Ha beleszaggadtam a levesbe,úgy 5 percig főzöm,akkor lesz jó puha.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése