KONYHASZERELEM

2014. július 5., szombat

Kacsa aprólék leves daragaluskával


Hozzávalók

Kacsa szárnytő-zúza-láb-farhát
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
karalábé
1 vöröshagyma
egész bors-só

Galuskához

2 tojás

4 kanál búzadara

A húst megtisztítom és hideg vízben felrakom főni lassú tűzön.Leszedem a habját,ha már nem habzik beleteszem a zöldségeket és fűszerezem.
Kb.2 óráig kis lángon főzöm,ha minden puha benne,beleszaggatom a daragaluskát.
A tojásokat felverem,megsózom,hozzákeverem a darát,ha kell pici vízzel higítom.Hűtőben hagyom 1 órát dagadni.Ha beleszaggadtam a levesbe,úgy 5 percig főzöm,akkor lesz jó puha.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...