KONYHASZERELEM

2014. július 27., vasárnap

Fokhagyma krémleves


Hozzávalók

2 nagy fej fokhagyma
2 kanál liszt
7 dl.tej
1 tyúkhúsleves kocka
petrezselyem zöld

pirított zsemle vagy kenyér kocka a tálaláshoz

A lisztből kevés olajon világos rántást készíte.Leveszem a tűzről és belereszelem vagy zúzom a fokhagymákat.Visszateszem a tűzre és picit még pirítom együtt.Ezután felöntöm vízzel,beledobom a húsleves kockát,hozzáöntöm a tejet is és sózom.Néha belekeverek,hogy a rántás le ne ragadjon az aljára,ha felforr,rottyantom még 5 percig,megszórom petrezselyemmel és máris kész.
Pirított zsemle vagy kenyérkockával tálalom.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alfredo tészta csirkemellel

 Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...