KONYHASZERELEM

2014. július 27., vasárnap

Fokhagyma krémleves


Hozzávalók

2 nagy fej fokhagyma
2 kanál liszt
7 dl.tej
1 tyúkhúsleves kocka
petrezselyem zöld

pirított zsemle vagy kenyér kocka a tálaláshoz

A lisztből kevés olajon világos rántást készíte.Leveszem a tűzről és belereszelem vagy zúzom a fokhagymákat.Visszateszem a tűzre és picit még pirítom együtt.Ezután felöntöm vízzel,beledobom a húsleves kockát,hozzáöntöm a tejet is és sózom.Néha belekeverek,hogy a rántás le ne ragadjon az aljára,ha felforr,rottyantom még 5 percig,megszórom petrezselyemmel és máris kész.
Pirított zsemle vagy kenyérkockával tálalom.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...