KONYHASZERELEM

2014. augusztus 7., csütörtök

Astoria szelet

Hozzávalók

Piskóta

3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
fél mokkáskanál szódabikarbóna

Csokis lap

15 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
35 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tej

Krém

5 dl tej
1 vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd kikapart közepe
2 evőkanál liszt
1 cs vaníliás puding por
15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor

sárga barack lekvár

Tetejére csokimáz,1 tábla étcsoki 2 evőkanál olajjal vízgőz felett felolvasztani.

A csokis lap hozzávalóit összegyúrom laza tésztává és 2 lapot sütök belőle a tepsi hátulján.Kb.2 perc alatt megsül.
A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral habosra verem,majd fakanállal óvatosan hozzákeverem a szódabikarbónás lisztet.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
A krémhez a pudingot és a lisztet a vaníliával és kevés tejjel simára keverem,majd az összes tejjel elkeverem és krémmé főzöm.Hagyom kihűlni,kavargatom,ne bőrösödjön be.A porcukrot kikeverem a margarinnal és hozzáadagolom a pudingos krémet,simára keverem.

Lerakom az egyik csokis lapot,megkenem lekvárral.Rákenem a krém felét,a piskóta alsó részét megkenem lekvárral és lekvárral lefelé ráteszem a krémre.A piskóta tetejét is megkenem lekvárral,rá a krém másik fele.A csokis lapot szintén lekvározom és lekvárral lefele rá a krémre.
A tetejét bevonom csokimázzal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...