Hozzávalók
Piskóta
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
fél mokkáskanál szódabikarbóna
Csokis lap
15 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
35 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
2-3 evőkanál tej
Krém
5 dl tej
1 vaníliás cukor vagy 1 vanília rúd kikapart közepe
2 evőkanál liszt
1 cs vaníliás puding por
15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
sárga barack lekvár
Tetejére csokimáz,1 tábla étcsoki 2 evőkanál olajjal vízgőz felett felolvasztani.
A csokis lap hozzávalóit összegyúrom laza tésztává és 2 lapot sütök belőle a tepsi hátulján.Kb.2 perc alatt megsül.
A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül a cukorral habosra verem,majd fakanállal óvatosan hozzákeverem a szódabikarbónás lisztet.Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
A krémhez a pudingot és a lisztet a vaníliával és kevés tejjel simára keverem,majd az összes tejjel elkeverem és krémmé főzöm.Hagyom kihűlni,kavargatom,ne bőrösödjön be.A porcukrot kikeverem a margarinnal és hozzáadagolom a pudingos krémet,simára keverem.
Lerakom az egyik csokis lapot,megkenem lekvárral.Rákenem a krém felét,a piskóta alsó részét megkenem lekvárral és lekvárral lefelé ráteszem a krémre.A piskóta tetejét is megkenem lekvárral,rá a krém másik fele.A csokis lapot szintén lekvározom és lekvárral lefele rá a krémre.
A tetejét bevonom csokimázzal.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése