KONYHASZERELEM

2014. augusztus 10., vasárnap

Házi fokhagymás sajt

Hozzávalók

kb.25-30 dkg lesz ebből az alapanyagból

2 liter 2.8%-os tej,de az igazi a házi tej lenne,csak én nem mindíg tudok beszerezni
1 csapott evőkanál só
2 evőkanál ételecet 10%-os
3 gerezd fokhagyma

A tejet felteszem főni kislángon,olyan edényben aminek az aljára nem ég oda a tej.
Belerakom a sót és belenyomom a fokhagymát.Ha felforrt,hozzádom az ecetet és kavargatva még főzöm 2-3 percig.Félig hagyom kihűlni,majd gézszerű anyagon,amit tésztaszűrőbe helyezek,a szűrőt pedig egy edényre:)
leszűröm.Én jobb híján egy steril kéztörlőt használtam.Hagyom lecsepegni a savót,kicsit rá is segítek,kinyomkodom,majd jó szorosan összekötöm a ruhát és a szűrőben hagyom.Ráhelyezek egy nehezebb valamit a lenyonyja-préseli és beteszem a hűtőbe hadd csepegjen ki ami még benne van:)
Másnap kibontom a textilből,tányérra helyezem és lehet is fogyasztani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...