KONYHASZERELEM

2014. augusztus 8., péntek

Töltött korongok

Hozzávalók

80 dgk liszt
25 dkg puha margarin
5 dgk élesztő
4 dl tej
2 mokkáskanál só
2 mokkáskanál cukor

Töltelék

50 dkg darált hús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 kisebb paradicsom-paprika
só-bors-őrölt pirospaprika

1 tojás a kenéshez

A langyos cukros tejbe morzsolom az élesztőt.A liszttel összedolgozom a margarint,sózom,majd közepébe mélyedést csinálok,amibe beleöntöm a felfutott élesztős tejet.Laza tésztát dagasztok,duplájára kelesztem.

A hagymát apróra kockázom,olajon üvegesre párolom,majd hozzáteszem a fokhagymát,kockázott paradicsomot és paprikát.Kicsit még együtt párolom majd beleteszem a húst.Fehéredésig kevergetem,paprikázom,felöntöm annyi vízzel,hogy éppcsak ellepje,Sózom borsozom és gyakran kevergetve készre főzöm.

A tésztát átgyúrom és félcenti vastagra nyújtom.Fánkszaggatóval kiszúrom,egyik közepére halmozom a húst,(kihűlt állapotban)egy másikkal pedig beborítom.A széleit összenyomkodom és villával is lenyomkodom.
Megkenem felvert tojással és kelesztem 30 percet.Addig a sütőt bemelegítem majd 170 fokon kb 30-40 perc alatt megsütöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...