Hozzávalók
80 dgk liszt
25 dkg puha margarin
5 dgk élesztő
4 dl tej
2 mokkáskanál só
2 mokkáskanál cukor
Töltelék
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 kisebb paradicsom-paprika
só-bors-őrölt pirospaprika
1 tojás a kenéshez
A langyos cukros tejbe morzsolom az élesztőt.A liszttel összedolgozom a margarint,sózom,majd közepébe mélyedést csinálok,amibe beleöntöm a felfutott élesztős tejet.Laza tésztát dagasztok,duplájára kelesztem.
A hagymát apróra kockázom,olajon üvegesre párolom,majd hozzáteszem a fokhagymát,kockázott paradicsomot és paprikát.Kicsit még együtt párolom majd beleteszem a húst.Fehéredésig kevergetem,paprikázom,felöntöm annyi vízzel,hogy éppcsak ellepje,Sózom borsozom és gyakran kevergetve készre főzöm.
A tésztát átgyúrom és félcenti vastagra nyújtom.Fánkszaggatóval kiszúrom,egyik közepére halmozom a húst,(kihűlt állapotban)egy másikkal pedig beborítom.A széleit összenyomkodom és villával is lenyomkodom.
Megkenem felvert tojással és kelesztem 30 percet.Addig a sütőt bemelegítem majd 170 fokon kb 30-40 perc alatt megsütöm.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Alfredo tészta csirkemellel
Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése