Hozzávalók
80 dgk liszt
25 dkg puha margarin
5 dgk élesztő
4 dl tej
2 mokkáskanál só
2 mokkáskanál cukor
Töltelék
50 dkg darált hús
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1-1 kisebb paradicsom-paprika
só-bors-őrölt pirospaprika
1 tojás a kenéshez
A langyos cukros tejbe morzsolom az élesztőt.A liszttel összedolgozom a margarint,sózom,majd közepébe mélyedést csinálok,amibe beleöntöm a felfutott élesztős tejet.Laza tésztát dagasztok,duplájára kelesztem.
A hagymát apróra kockázom,olajon üvegesre párolom,majd hozzáteszem a fokhagymát,kockázott paradicsomot és paprikát.Kicsit még együtt párolom majd beleteszem a húst.Fehéredésig kevergetem,paprikázom,felöntöm annyi vízzel,hogy éppcsak ellepje,Sózom borsozom és gyakran kevergetve készre főzöm.
A tésztát átgyúrom és félcenti vastagra nyújtom.Fánkszaggatóval kiszúrom,egyik közepére halmozom a húst,(kihűlt állapotban)egy másikkal pedig beborítom.A széleit összenyomkodom és villával is lenyomkodom.
Megkenem felvert tojással és kelesztem 30 percet.Addig a sütőt bemelegítem majd 170 fokon kb 30-40 perc alatt megsütöm.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése