Spenót nálunk akkor szokott az asztalra kerülni,ha sok kenyér megmarad és ugye a szikkadt kenyeret már nem eszi senki.A bundás kenyeret viszont mindenki kedveli,így terítékre kerül a bundi kenyér és nálunk értelem szerűen hozzá a spenót,mivel így tartalmasabb!
Szóval így történt ez most is,Húsvét után.Kicsit túlvásároltuk magunkat kenyérből és valami lightosabb étekre vágytunk,így a mai étkünk ez lett mindenki kedvére:)
Hozzávalók
vaj
liszt
fagyasztott spenót
só
fokhagyma
Bundás kenyér
kenyér
tojás
pici tej
olaj
A kanálnyi vajat felolvasztom és egy kanál lisztet megpirítok rajta világosra.Belereszelek jó sok fokhagymát,pillanatra még pirítom,majd hozzáteszem a kiolvasztott spenótot.Csomómentesre jók kikevergetem és öntök hozzá tejet.Annyit,hogy kellő sűrűségű legyen.Megsózom, felrottyantom és máris kész.
A bundás kenyérhez felszeletelem a kenyeret,a tojásokat sóval és pici tejjel felverem.
Kevés olajat felhevítek,a kenyereket megforgatom a tojásba és az olajban megsütöm.Papírtörlőre szedem,hogy az olajat felfogja.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése