KONYHASZERELEM

2014. április 24., csütörtök

Spenótfőzelék bundáskenyérrel

Spenót nálunk akkor szokott az asztalra kerülni,ha sok kenyér megmarad és ugye a szikkadt kenyeret már nem eszi senki.A bundás kenyeret viszont mindenki kedveli,így terítékre kerül a bundi kenyér és nálunk értelem szerűen hozzá a spenót,mivel így tartalmasabb!
Szóval így történt ez most is,Húsvét után.Kicsit túlvásároltuk magunkat kenyérből és valami lightosabb étekre vágytunk,így a mai étkünk ez lett mindenki kedvére:)



Hozzávalók

vaj
liszt
fagyasztott spenót

fokhagyma

Bundás kenyér

kenyér
tojás
pici tej
olaj

A kanálnyi vajat felolvasztom és egy kanál lisztet megpirítok rajta világosra.Belereszelek jó sok fokhagymát,pillanatra még pirítom,majd hozzáteszem a kiolvasztott spenótot.Csomómentesre jók kikevergetem és öntök hozzá tejet.Annyit,hogy kellő sűrűségű legyen.Megsózom, felrottyantom és máris kész.

A bundás kenyérhez felszeletelem a kenyeret,a tojásokat sóval és pici tejjel felverem.
Kevés olajat felhevítek,a kenyereket megforgatom a tojásba és az olajban megsütöm.Papírtörlőre szedem,hogy az olajat felfogja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...