Hozzávalók
2x4 tojás
2x4 kanál cukor
2x4 k.víz
2x4 k.olaj
2x5 k.liszt
2x1/2 cs.sütőpor
2x fél citrom leve
Krém
1 cs.vanília puding
5 dl.tej
3-4 kanál cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
fél citrom leve
Máz
2 tojás fehérje
20 dkg porcukor
fél citrom leve
Kettő piskótát sütünk azonos módon.
4 tojást szétválasztunk,a sárgát a cukorral habosra keverjük,beletesszük a vizet,olajat,citromlevet,tovább keverjük,végül váltakozva a sütőporos lisztet és a tojás fehérje keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe toljuk.Kb.10-15 perc alatt megsülnek.
A pudingot megfőzzük utasítás szerint,a margarint a porcukorral habosra keverjük.Ha a puding kihűlt,a krémhez kanalazzuk apránként,fél citrom levét hozzáöntjük,simára keverjük.
Mindkét tésztát kettévágjuk,így négy lapot kapunk,szokásos módon megkenjük a krémmel.(A tetejére nem megy krém)
Gőz fölött felverjük a 2 tojás fehérjét a cukorral citromlével,ráöntjük a süti tetejére és elsimítjuk.
Tetszés szerint lehet díszíteni,én reszelt citromhéjjal szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése