KONYHASZERELEM

2014. április 5., szombat

Citromszelet

Ezt az alapreceptet is egy receptoldalról készítettem el,hááát nem igazán olyan lett mint a képen:)de nagyom finomra sikeredett!!!!

Hozzávalók

2x4 tojás
2x4 kanál cukor
2x4 k.víz
2x4 k.olaj
2x5 k.liszt
2x1/2 cs.sütőpor
2x fél citrom leve

Krém

1 cs.vanília puding
5 dl.tej
3-4 kanál cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
fél citrom leve

Máz

2 tojás fehérje
20 dkg porcukor
fél citrom leve






Kettő piskótát sütünk azonos módon.

4 tojást szétválasztunk,a sárgát a cukorral habosra keverjük,beletesszük a vizet,olajat,citromlevet,tovább keverjük,végül váltakozva a sütőporos lisztet és a tojás fehérje keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe toljuk.Kb.10-15 perc alatt megsülnek.

A pudingot megfőzzük utasítás szerint,a margarint a porcukorral habosra keverjük.Ha a puding kihűlt,a krémhez kanalazzuk apránként,fél citrom levét hozzáöntjük,simára keverjük.

Mindkét tésztát kettévágjuk,így négy lapot kapunk,szokásos módon megkenjük a krémmel.(A tetejére nem megy krém)
Gőz fölött felverjük a 2 tojás fehérjét a cukorral citromlével,ráöntjük a süti tetejére és elsimítjuk.
Tetszés szerint lehet díszíteni,én reszelt citromhéjjal szórtam meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...