KONYHASZERELEM

2014. április 26., szombat

Rumos félholdak

Hozzávalók

15 dkg puha margarin
20 dkg porcukor
4 tojás
30 dkg liszt
1 sütőpor
1 evőkanál kakaó

bármilyen lekvár

Máz

25 dkg porcukor
1 dl.rum


A margarint kikeverem a porcukorral,a tojásokat szétválasztom és a sárgáját egyenként a vajas cukorhoz keverem.A tojásfehérjét keményre verem és a sütőporos liszttel felváltva a vajas masszához adagolom,simára keverem.
A tésztamasszát kétfelé veszem és egyikbe belekeverem a kakaót.Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazom úgy,hogy egymás mellé egy kanál fehér tészta egy kanál kakaós tészta,mint a sakktábla.Előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
Ha kicsit kihűlt,leveszem a sütőpapírt róla,lapjában kettévágom és megkenem valamilyen lekvárral.Én most meggylekvárt használtam.

A porcukrot összekeverem a rummal és ráteszem a süti tetejére.Szépen egyenletesen elkenem rajta,hagyom megszilárdulni,aztán szúrom ki a holdacskákat.
Hagyományos pogácsa vagy fánkszaggatóval egyszerűen kiformázom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...