Ma a húsvéti menüsoromat szeretném megosztani veletek,aminek még lesz egy kis folytatása holnap is!
Nincs állandó menüm az ünnepekre,mindíg mást találok ki,csak a sonka-kolbász-főtt tojás az állandó jelenlévő.
Hozzávalók
8 tojásfehérje
8 kanál cukor
8 kanál liszt
1 cs.sütőpor
Krém
8 tojássárgája
20 dkg cukor
2 cs.vaníliás cukor
5 kanál liszt
4 dl.tej
20 dkg puha margarin
Tetejére 3 dl.tejszínhab porcukorral és habfixálóval felverve
A tojásfehérjét felverjük a cukorral jó keményre,beleszitáljuk a sütőporos lisztet és sütőpapírral bélelt tepsiben 20 percig sütjük.
A tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal,a lisztet csomómentesre a tejjel,majd összeöntjük,jól kikavarjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.Mikor langyos,hozzáadagoljuk a puha margarint és simára dolgozzuk.Ha kihűlt a piskóta,megkenjük a krémmel,majd jó vastagon bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
Lehet díszíteni csokireszelékkel,megszórni kakaóval,vagy csak így hagyni:)
Egyszerű és nagyon finom
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése