KONYHASZERELEM

2014. április 20., vasárnap

Madártejszelet húsvéti formátumban

Ma a húsvéti menüsoromat szeretném megosztani veletek,aminek még lesz egy kis folytatása holnap is!
Nincs állandó menüm az ünnepekre,mindíg mást találok ki,csak a sonka-kolbász-főtt tojás az állandó jelenlévő.



Hozzávalók

8 tojásfehérje
8 kanál cukor
8 kanál liszt
1 cs.sütőpor

Krém

8 tojássárgája
20 dkg cukor
2 cs.vaníliás cukor
5 kanál liszt
4 dl.tej
20 dkg puha margarin

Tetejére 3 dl.tejszínhab porcukorral és habfixálóval felverve

A tojásfehérjét felverjük a cukorral jó keményre,beleszitáljuk a sütőporos lisztet és sütőpapírral bélelt tepsiben 20 percig sütjük.

A tojássárgákat összekeverjük a cukrokkal,a lisztet csomómentesre a tejjel,majd összeöntjük,jól kikavarjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.Mikor langyos,hozzáadagoljuk a puha margarint és simára dolgozzuk.Ha kihűlt a piskóta,megkenjük a krémmel,majd jó vastagon bevonjuk a felvert tejszínhabbal.
Lehet díszíteni csokireszelékkel,megszórni kakaóval,vagy csak így hagyni:)
Egyszerű és nagyon finom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...